mirek_p11, dobrze gadasz!!! Polać Tobie wodki :P
odłaczenie akumolatora celem doładowania może powodować prob
Zwiń
X
-
z imobilajzerem raczej ale z alarmem mogą być problemy. zacznijmy od tego czy zamkniesz i otworzysz drzwi kluczykiem. następny problem to tuba do alarmy - czy ma samodzielne zasilanie i czy można wyłączyć - inaczej przez godzinkę będzie ubaw w okolicy.
innym tematem jest radio które się rozkoduje.
jak nie jesteś pewny proponuje podłączyć (jak się da) prostownik do samochodu - np u znajomego w garażu
sprawdz tez ładowanie i spadki napięć - po jednej nocy nie powinna paść bateria nawet przy mały odbiorniku prądu jakim jest alarm czy nie wyłączone radio.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
dziekuje z szybki odpis
NIe ma możliwości raczej naładowania w garażu, radio może się rozładować to nie problem alarm montowali mi w skodzie Logic CAN MINI-
Zastawiama się też nad jeszcze jedną możliwośćią odpaleniem samochodu i próbą nałądowani akumulatora w czasie jazdy. Wydaj mi się że problem może być w tym iż jeżdze małę odcinki około 15 - 20 minut auto jest na chodzie. Wiadomo jak to w zimei wszystko jest włączone ogrzewani tylenj szybt, lusterek mata grzewcza może akumolator nie łąduje się skutecznie? CO wy na to? I moje pytanie ile powinnam pojexdzić aby go nałądować w ten sposób ?
Komentarz
-
-
po 2 , 5 roku akumulator na nowy? Nie uważacie, że to trochę za szybko ? Z doświadczenia z poprzednimim aute, tez tak samo eksploatowany, wiem że dojeździł 5 lat i poszedł z autem do nowego właśćiciela. I to była fiat więc żadana super marka. Ale może w skodach tak jest. Mam nadzieję że to akumulator.
Komentarz
-
-
Ile kilometrów nalatane w tym czasie? U mnie aku ma 6 lat dobijam do 200tys. i nie daje żadnych oznak zużycia. A w Pasku miałem 10letni akumulator i nie było większych problemów :| Coś u ciebie nie gra. Może aku wadliwe jakieś? różnie bywa... jedne umierają po 3 latach, inne po 10 dają radę. Wymień i na 3 lata będziesz mieć spokój albo i dużo dłużej. Powodzenia
Komentarz
-
-
Autko ma 15 tyś więc tyle co nic. Zaraz przyjedzie pomoc i bedzie wszystko wiadomo... :cry: Dzięki z pomoc. Jak to nie akumu to się zastrzela
[ Dodano: Pon 24 Sty, 11 17:35 ]
swoją drogą ciekawe objawy tj migotanie wszystkich kontrolek, potem gasną zostaj abs, silnik i akumulator który lekko miga, włącza się komuter pokazuje ilość km itd, po przekreęceniu kluczyka sam się uzbraja alarm. Pan z srewisu przez telefon powiedziła że to na 99 proc akumulator więc się ładuje. Mam nadzieję że to mój ostatni post w tej sprawie :cry: Jeśli nie to zapewne rozrusznik.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez taranxdziekuje z szybki odpis
NIe ma możliwości raczej naładowania w garażu, radio może się rozładować to nie problem alarm montowali mi w skodzie Logic CAN MINI-
Zastawiama się też nad jeszcze jedną możliwośćią odpaleniem samochodu i próbą nałądowani akumulatora w czasie jazdy. Wydaj mi się że problem może być w tym iż jeżdze małę odcinki około 15 - 20 minut auto jest na chodzie. Wiadomo jak to w zimei wszystko jest włączone ogrzewani tylenj szybt, lusterek mata grzewcza może akumolator nie łąduje się skutecznie? CO wy na to? I moje pytanie ile powinnam pojexdzić aby go nałądować w ten sposób ?
Ja bym jednak wypial aku i naladowal go normalnie.
Komentarz
-
-
Ostatnio wyciągałem aku z fabii teściowej. Po tygodniowym postoju pod chmurką rozładowany do zera! Był rozładowany do tego stopnia że centralny zamek nie zadziałał i nawet nie odpalił na kablach. Ako wymieniane na nowe w kwietniu zeszłego roku! Pomiary nie wykazały nadmiernego zużycia prądu (tylko alarm). Po wyjęciu i ładowaniu przez noc aku ok a z autem nic się nie stało. Trzeba tylko pamiętać żeby wyłączyć syrenę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez taranxpo 2 , 5 roku akumulator na nowy? Nie uważacie, że to trochę za szybko ? Z doświadczenia z poprzednimim aute, tez tak samo eksploatowany, wiem że dojeździł 5 lat i poszedł z autem do nowego właśćiciela. I to była fiat więc żadana super marka. Ale może w skodach tak jest. Mam nadzieję że to akumulator.Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
aku się naładował przez noc. Rano wstawiony. Wszystko działa. Komputer nie pamięta tych średnich itp ale alarm i reszta ok. Mata grzewcz - masująca + 3 km trasa do pracy zrobiły swoje, nei miał się kiedy naładować jak trzeba i podło. Muszę co jakiś czas gdzieś go bujnąć, ale zimą gdzie tu jeździć. I czasem naładować aku szczególnie przed zimą Ok temat uważam za zmknięty. Dzięki za pomoc:
Komentarz
-
-
Jak odłączysz aku. to alarm i immo ( powinny mieć własne podtrzymanie napięcia ) nie powinien "paść".
Zresetują się zegary, radio nie koniecznie u mnie się to nie przydarzyło.
Zamieszczone przez dziadekkW manualach producenci wskazują, którą klemę zaejmujemy jako pierwszą i zakładamy jako ostatnią, biega o komputer i jego przestawy. Jeszcze nie wiem jak jest w OII, bo jeszcze nie mam :roll:Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
Komentarz